Gayview- Pray with Saint Valentine


„Anul ăsta nu am mai scris și n-am mai fotografiat. Am pus pauză ca să învăț mai multe despre oameni, m-am aventurat cu capul înainte printre ei și am încercat să înțeleg ce vrem unii de la alții.”

Ai un nickname? Care este acela?

Valentine. De-a lungul ultimilor ani, însă, s-a impregnat atât de mult în mine și în exprimarea mea, că nu îl mai percep ca pe un nickname. Toți prietenii îmi spun Valentine. Cine îmi spune altfel, nu știe prea multe despre mine.

Cum arată societatea în care vrei să trăiești?

Populată de indivizi fără frică de Dumnezeu, oricare ar fi acela, și cu ceva mai multă frică de moarte. Dacă sapi îndeajuns, îți dai seama că mixul ăsta guvernează fiecare gest al nostru.

Este ușor să îți arăți orientarea sexuală în public?

Nu înțeleg cum se “arată” o orientare sexuală. Dacă vrei să mă întrebi dacă îmi e ușor să sărut un bărbat în public, atunci o să răspund că da, dar mă simt vinovat fiindcă adeseori gestul nu e atât de sincer precum l-aș dori. Sărutul în public între persoane LGBTQ+ care conștientizează densitatea homofobiei din jur este un semn de protest înainte să fie unul de iubire. Mi-e teamă că e nevoie să treacă mult timp ca asta să se spele, chiar și după ce generația mea va fi cea mai înaintată în vârstă și după ce-om muri. În mormânt chiar nu va fi nevoie să-mi epatez dragostea.

Cum ești, in sau out of closet?

Să zicem că “out”. Nu fug de conversațiile pe subiect, doar că nu simt nevoia acerbă să le deschid. N-am nimic de dovedit, ori de epatat în sensul ăsta.

Cu ce te ocupi?

Acum sunt analist și consultant financiar-IT. Am lucrat în PR, în învățământ, în dezvoltare IT etc.

Ce pasiuni ai?

Muzica, SH-urile, oamenii când și când, banii la fel.

Ai trecut vreodată printr-o depresie?

Am fost diagnosticat acum aproape trei ani cu tulburare depresivă majoră și mai multe tipuri de anxietate, reprimate timp de mulți ani până la momentul crizei și diagnosticării.

Depresia te învață multe despre mintea umană – asta dacă vrei să înveți. Altfel, să zicem doar că puteam să trăiesc și fără ea. E o boală – nu o să îmbrac asta în modestie și nu o să o romanticizez.

A fost o perioadă benefică sau ți-a afectat negativ viața și evoluția ulterioară?

În continuarea a ce am enunțat mai sus: nu, nu a fost și nu este o perioadă benefică. Nu are cum să fie. Da, mi-a afectat și continuă să îmi afecteze viața și evoluția în multe sensuri. Cu toate astea, nu e imposibil să te iei la trântă cu ea și să o controlezi.

Ce înseamnă iubirea pentru tine?

O șansă să te împaci cu faptul că există ceva mai mare decât tine, să te bucuri când celălalt e pe piedestalul lui, să găsești recompense în faptul însuși că împarți și dai de la tine. Și liniște.

Ce părere ai despre inițiativa legislativă a organizației non-guvernamentale „Coaliția pentru familie” de a modifica Constituția României pentru a defini mai clar instituția căsătoriei dintre un bărbat și o femeie?

Deocamdată, îi percep ca fiind inofensivi – sunt doar încă alți câțiva homofobi la costum, cu lozinci formulate astfel încât să-și amâne falimentul și căderea în anonimat. Nu cred că au credință în propriile cuvinte, fac și ei ce pot ca să supraviețuiască. Problema intervine doar atunci când îți întinzi noroiul în pătrățelul meu – atunci simt că e de datoria mea morală să-mi protejez integritatea și să ripostez. Rezumând, e o chestiune legată de cât de conștienți suntem de pătrățelul fiecăruia. Unii ies din el, alții nu știu să-l protejeze, păcat de oricare e pe cale să și-l piardă.

Ce planuri ai în domeniul muzical?

O să auzim despre ele la momentul potrivit. Doar fă-ți o listă de așteptări și dă-i foc, fiindcă nu o să se-ntâmple.

Ai un citat sau un cuvânt pentru a te caracteriza?

Agresiv.

Care este mesajul tău pentru membrii/activiștii comunității LGTBQ+?

Sortați-vă prioritățile. Conservați-vă resursele. Fiți agresivi atunci când e nevoie. Nu aveți nimic de dovedit nimănui.

Ce le reproșezi activiștilor/ membrilor LGTBQ+?

Lipsa de sens și direcție în inițiativele noastre. Ori, atunci când se conturează una, ne lipsește finalitatea actului. Suntem anemici. Suntem distrași. Diplomația e un efort în zadar dacă nu știi să și înfigi cuțitul în timp ce strângi mâna.

Dacă o persoană hetero ți-ar cere să îi oferi niște argumente pentru a susține comunitatea LGTBQ+ care ar fi acelea?

Comunitatea LGBTQ+ nu are nimic suplimentar de dovedit nimănui, raportat la majoritatea heterosexuală – cu alte cuvinte, nu găsesc rostul în a argumenta simplul act de a exista cu o anumită orientare sexuală, sau alta.

Deseori auzim întrebarea” Nu te doare când ți-o bagă?” din partea heterosexualilor sau ” Ce plăcere poți tu să ai?”, ce le-ai răspunde?

Încerc să le desenez, dar îi pierd atunci când ajung la a schița penisul – atunci îmi amintesc că dacă ajungi să mă întrebi așa ceva, e clar că nu ești comfortabil nici cu tine însuți, nici cu ce ai în pantaloni.

Photo source: Alexander Valentine

Publicat de pe WordPress pentru Android

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s