Dezbatere:Ce ne facem cu „gheii”?


În cele din urmă a început tăvălugul de prin sertarele Facebook și bulele sociale care păreau de nepătruns, se sparg pentru o soluționare toate pe problema comunității LGTBQ+.

Ce face comunitatea?

Se coagulează timid în jurul MozaiQ, Asociația Accept pare că este în vacanță sau nu are un interes în obținerea unor puncte de vedere, susținatorii apar la câte o petiție, media reacționează violent iar heterosexualii păstrează aceeași reacție de autoapărare în fața unei minorități pe care nu o percep și care nu educă.
Dar de ce trebuie sã educăm noi, homosexualii, pe prietenii noștrii, hetero?
Este simplu. Nu trebuie să le demonstrăm că suntem normali ca și ei sau că suntem oameni și nu vrem altceva decât să fim recunoscuți de ei pentru a lua parte la societate cu un minimum de drepturi, trebuie să le arătăm că NU le agresăm valorile morale și cutumele sociale.
Dar, aparent nu se găsesc mediatori prin care să ajungem la societatea heteronormativă și nu reușim să ne reprezentăm corespunzător dar nici deschidere spre un dialog nu există din partea heterosexuală.
Într-un cuvânt: HAOS!
Nu există un scop, nu avem direcție, nu înțelegem pentru ce sau de ce suntem activiști.

Ce face societatea?

Reprezentată de 3.000.000 de semnături, societatea heterosexuală își derogă ca reprezentant, Coaliția pentru Familie pentru a obține modificarea unui articol din Constituția României, cu privire la căsătorie.
Acum totul a explodat odată cu depunerea acestor semnături la Parlament pentru inițirerea procedurilor de modificare a Constituției.
Dar până acum de ce toată lumea a tăcut și au tratat neserios subiectul?
Au crezut în libertate și democrație, au tratat iresponsabil ura pe care poporul român o are în fața schimbării.
Este exact ca o femeie lăuză ce suferă de depresie post-partum. Societatea româneascã este în CRIZĂ.
Dacă această situație este ignorată și nu se iau măsuri concrete vom asista, în cel mai fericit caz la creșterea homofobiei și la indiferența totală a clasei politice și în cel mai real și posibil scenariu, Coaliția pentru Famile, dar acum, cu Biserica Ortodoxă Română afișat sprijin și propagandă homofobă, vom asista la introducerea în Codul Penal a unui articol 200, pentru că da, poporul român e fatalist și paranoic.
Are nevoie doar de un nebun care să spună că l-a visat pe Arsenie Boca spunându-i ce trebuie să facă și ceilalți își vor vărsa ura peste tot și îl vor urma pe ritm de cădelnițe și mantre bolborosite.
Rațiunea și apelul la reacție trebuiesc să primeze în discuții.
Lăsați deoparte interesele și educați, schimbați și luptați.

Acum de la teamă trec pe modul anxietate și îmi neg orientarea sau lupt pentru ce vreau?

Am mai primit pumni și nu este vreo diferență. Rezistați cât puteți, apãrați-vă de ceea ce urmează pentru că nu prea există multă susținere.
Eu sunt pentru asumarea identității și luptă, fie a și fizică.
image

Un gând despre “Dezbatere:Ce ne facem cu „gheii”?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s