Repunere pe rol în cazul Coman- Hamilton


Unde dai și și unde crapă!

Curtea Constituționalã a României a mai găsit o modalitate de eschivă în cazul recunoașterii cãsãtoriei gay oficiate în afara țării.

Înțelegem simplu, Codul civil interzice expres recunoașterea acestui tip de mariaj dar Constituția dã cale liberã acceptãrii căsătoriei gay. Judecătorii nu vor sã își asume legislația internțională în materie de drept fundamental al omului, nu se grăbesc să recunoască legimitatea directivelor europene și a precedentelor existente. 

Așteaptă ca Parlamentul sã introducã referendumul pentru modificarea Constituției cu privire la definiția familiei și a cãsãtoriei, astfel putând sã respingã excepția de neconstituționalitate a Codului Civil pentru cã ea nu va mai exista. Numai așa, precedentul va fi evitat în România iar minoritatea LGBT va fi aruncatã din nou în umbrã pentru a mai aștepta o altã șansă ce se ivește poate după schimbarea mentalitãții naționalist-creștine.

Vor o „adâncire” în niște concluzii deja trase, 27 octombrie, fiind astfel ziua în care va fi comunicată decizia.

Mai avem timp pentru a porni un dialog constructiv între tabere iar homosexualitatea sã nu mai fie considerată un taboo sau o boalã.

Presiunea publicã și politicã este extremã iar acest precedent este considerat periculos pentru întreaga societate civilã într-un an electoral cu o mizã enormã. 

Stăm drept dar judecăm strâmb 

Situația este clară, lămuririle nu mai sunt necesare. Nu mai au ce sã afle în urma reaudierii pãrților iar timpul alocat studierii cauzei va pune premisele unui discurs politic homofob, extremist lipsit de orice urmã de democrație. Încã o datã, minoritatea sexualã va fi ignoratã și aruncatã acolo unde a fost tot timpul. Nimeni nu câstigã nimic. 

Cui îi este fricã de minoritatea LGBT? 

Răspunsul este simplu: tuturor. De la Biserica Ortodoxã și pânã la bunica din piață. Majoritatea oamenilor au ca argument dezgustul. Nu înțeleg sau nu sunt capabili sã înțeleagã cum doi oameni de același sex pot forma o familie sau cum se pot iubi. Imaginea ce le este promovată de către toate organizațiile și cultele o pot rezuma într-un cuvânt :IMORAL. Se pune miza unui imens scandal public din care majoritatea va avea câștig de cauză pentru cã ei reprezintã democrația și nu o minoritatea ce are azi curajul sã se pună în dreptul lor și sã cearã responsabilitatea. Acordând drepturi civile acestei minoritãți, vor fi obligați sã accepte că au greșit iar adevãrul promovat de ei a reprezentat o minciuna ce a avut ca principal scop, nu protejarea familiei heterosexuale ci a monopolului egoist heterosexual asupra acestei instituții.

Dragi heterosexuali vã invit la dialog și documentare! Cãutați sã renunțați la prejudecăți, înjurãturi, religie și ură. Luați cu voi mintea agerã, gândul cel bun, empatia și umanitatea.