Gay~ In/Out


Se anunțã a fi o lunã prolifică pentru a promova homofobia, Coaliția anti-gay își pregătește cele 38 de ONG-uri plus B.O.R, de un protest cum societatea româneascã nu a mai văzut. Să ne așteptăm la moaște, limuzine de lux, sarmale gratis, înalți „prealați” și demnitari, toți marșând împotriva homosexualității? Veți vedea, pe 26 octombrie o desfășurare impresionantă (sau nu), a urii, îndreptată spre o minoritate ce nu a reușit mãcar să își promoveze numele și credibilitatea în societate. Homofobii vor ieși pentru a da un semnal Curții Constituționale, așa, sã știe cã domnu’ Cristoșel din România, NU acceptă legalizarea mariajului cuplului gay Coman-Hamilton care așteaptã o decizie pe 27 octombrie, ziua în care parteneriatul civil ar putea fi adoptat tacit de Parlament.

Discuții, aceleași discuții, alte (aceleași) discuții 


Se face un an de când minoritatea LGBT a fost scoasã la tablã pentru a explica poporului ce vrea, ce face, cine face parte din ea și mai ales dacã poate sã convingã și să devinã credibilã, să iasă (metaforic) din boscheți, să se depatologizeze. Un an plin de aventuri, discuții, dezbateri televizate, un marș pentru susținerea LGBT ce a strâns 3000 de participanți și o societate civilă consternată de acțiunile exuberante ce le găsesc în imagini pe toate motoarele de căutare, o inițiativã cetățeneascã  care a dat tonul revoluției sexuale la care membrii din afara comunității LGBT nu s-au grăbit cu implicarea, susținerea și promovarea în rândul heterosexualilor a egalității și beneficiilor sociale pe care noi, le aducem în rândul societății. Nu, ne-am înjurat ca la mahala.

 Am discutat, continuu, tema asumării identității sexuale este spinoasă pentru toate categoriile de vârstã și nu se observă o schimbare în bine, din contrã, nivelul homofobiei sociale crește, politicienii se aliazã cu trei milioane de declarații homofobe, partidele se împiedicã și refuzã sã adopte o poziție oficială sau se declarã ÎMPOTRIVĂ, fie bagatelizeazã problemele acestei minorități, iar asumarea iese total din ecuație datoritã climatului social și cultural instabil. 

Azi, avem o singurã platformă comunitarã existentã la nivelul întregii țãri, în capitalã. Din ea fac parte MozaiQ, ce activează de un an și dorește să mobilizeze oamenii, sã construiască o comunitate realã și cât mai vocală, Asociația Accept ce activează de aproape 15 ani și se ocupă de lobby și advocacy, de respectarea și promovarea egalității dintre minoritatea LGBT și majoritatea heterosexuală și singura asociație ce promovează exclusiv drepturile persoanelor transgender, Asociația TRANSform, toți, se străduiesc sã convingă oamenii cã este sigur, te ajutã dacã îți asumi în mod public identitatea. Nu este nici sigur și nu te ajutã nimeni sã îți asumi identitatea în mod public și nici urmările acestei decizii. Ești SINGUR, așa mã simt eu.

Declarativ, toate sunt bune și frumoase, oamenii par simpatici, încearcã planuri, se întâlnesc, dar câți apelează la un ONG  pentru a primi asistențã imediată dupã un coming-out să îi spunem eșuat, în care pãrinții te iau la pumni și te dau afarã din viața lor cu pumnii și picioarele?

Este creștinește sã judeci, să jignești, sã instigi la urã și violențã?

Apoi, dacã ești funcționar public și colegii de la serviciu aflã cã ești homosexual/ lesbianã/ travestit/ transgender, apoi, la scurt ești concediat pentru cã nu ți-ai mai face, brusc, treaba eficient?

Încotro?!?

Privesc cum ONG-urile nu reușesc să mobilizeze comunitatea din București, sã strângã voluntari pentru acțiunile pe care le planifică sau participanți la întâlnirile comunitare, mã întreb care este cauza:

  • Lipsa încrederii în organizația  respectivã?
  • Ignoranța membrilor comunității ?
  • Calitatea discuțiilor și a ideilor prezentate sunt nesatisfãcãtoare?
  • Acțiunile sunt ineficiente sprijinul comunității?     
  • Nu te reprezintã? 

Adesea, sunt prezentate proiectele și cheltuielile financiare aferente dar în afara marșului anual rezultatele sunt inexistente, nedocumentate sau irelevante și asta reprezintã o mare problemã. Poți face proiecte pe hârtie, aduni trei oameni, și gata, ai beneficiarii, aceiași, la zece proiecte.Spirit comunitar: egalitate, libertate și… sex, doar sex! 


Stăm cu asumarea dupã colț gata să te pocnim în cap, atunci când ieși din toaleta publicã în care i-ai administrat un blowjob altui neasumat ca și tine. Frica îi faină, îți permite sã promovezi obscurantismul și da, promiscuitatea. Zic unii că este bunã, alții că nu trebuie sã pese cuiva de ce face fiecare în așternutul lui dar devine o problemă atunci când intrăm la capitolul bolilor cu transmitere sexualã, da, H.I.V, sifilis, gonoree, candidoză, tratarea lor costă bani, și asta este o problemă socialã. Inconștiența ta produce o problemã tuturor. Dacã ești responsabil te protejezi, te testezi frecvent și pãstrezi un numãr limitat de parteneri sexuali, dacã nu reușești sã te ții de unul singur, nimeni nu mai are o problemă cu tine.

De ce nu se mobilizează nimeni sã pornească filiale și la nivelul orașelor mari din țară?

Sunt prea puțini membrii? Există prea multã homofobie?

Cum schimbãm mentalități?

O să ne asumãm colectiv eșecul sau îi blamãm în mod ipocrit pe ONG-iști?

Este târziu să începem cu educația sau ratãm și șansa asta cum am făcut cu dialogul?

„Dar ce vrei tu bã, sã vorbim cu idioții ãia, educã-i tu noi avem lucruri mai bune de fãcut.” sau ” Indiferent cât de mult vrei să educi, te vei lovi de religie și morala creștină.”

Acum priviți, avem scaune în primele rânduri, să urmărim spectacolul. Aveți grijã, sã nu vã doriți cãsãtorie și familie, stați ascunși!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s