Vreau sã mã cãsãtoresc în România


Ah, sã nu uităm, sunt HOMOSEXUAL. 

Foto:www.time.com

Am un job full time, plătesc taxe la bugetul de stat, respect legile și Constituția României și cred în dragoste, familie și fericire. Nu sunt singurul. Fiecare om vrea să fie fericit și nu este normal ca religia, prejudecățile și orientarea sexualã sã îl priveze de singurul drept pe care a fost, este și va fi fundamentată căsãtoria, dreptul la iubire. Da, „realitatea subiectivã” de care pomenește Coaliția anti-gay, IUBIREA scoate la iveală tot ce este mai bun și frumos din natura umană, și este REALITATEA pe care o trãiesc miliarde de oameni, zilnic.

Familia homosexuală NU distruge familia heterosexuală 

Care este scopul cãsãtoriei?

Un contract la Starea Civilã? Beneficiile financiare? Cadrul juridic? Statutul social?

FAMILIA este scopul și finalitatea acestui act.

După ce am asistat la patologizarea gradualã a homosexualității și introducerea acesteia în imoralitate și păcat, campania denigratoare a Coaliției, aduce ca argument distrugerea iminentã de către homosexuali și dorința acestora de a avea o familie ocrotitã de lege, a familiei tradiționale formatã exclusiv dintr-un bãrbat și o femeie. Afirmă cã ar lipsi diferența dintre cei doi părinți în cadrul familiei homosexuale/ monoparentale, sau în cazul copilașilor abandonați; influențã pare-se benefică numai în cazul în care soții (un bărbat și o femeie) sunt creștini, și au posibilitatea de a procrea. Vor sã monopolizeze familia și sã nu ofere șansa de a demonstra contrariul a ceea ce ei susțin.

În absolut toate țările în care mariajul între persoanele de același sex a fost legalizat NU existã vreo modificare în componența familiei heterosexuale, din contrã, numãrul copiilor aflați în grija statului a scãzut, implicit, au scãzut și cheltuielile din cadrul asistenței sociale, dar mai presus de asta, copiii abandonați se integrează mai repede în societate, dezvoltã aptitudini necesare în evoluția ulterioarã iar orientarea sexuală a acestora NU este influențată de orientarea părinților.

 • Astfel, în Statele Unite ale Americii, de la legalizarea căsãtoriei și a adopțiilor, au fost adoptați 20.000 de copiii aflați sub protecția statului.
 • Vârsta medie a părinților homosexuali care adoptă copiii este de 41 de ani fațã de 46 de ani în rândul părinților heterosexuali.
 • 12% din cuplurile homosexuale recent căsătorite adoptã copiii fațã de doar 3% în cazul celor heterosexuale.
 • În S.U.A există peste 260.000 de familii homosexuale, 22% din acestea au adoptat unul sau mai mulți copii.

   Coaliția anti-gay: adevăr și minciunã
  Adevãr:

  În anul 2015,au fost încheiate conform INS 125 454 de căsãtorii, din acestea, 32 159 au fost desfăcute, niciuna din cauza homosexualitãții.

  Cuplurile homosexuale își doresc sã întemeieze legal o familie și sã adopte copii.

  Minciună:

  Homosexualii doresc sã distrugã celula de bazã a societății prin eliminarea acesteia din legislația statului. – Coaliția anti-gay (pentru familie) 

   Adevãr: 

  Cãsãtoria a evoluat în timp,începând de la o alianță stabilită de pãrinți, neimplicând aici iubirea, religia sau recunoașterea și legiferarea statatului, ci statutul și interesul financiar. În Biblie regăsim faptul cã poligamia era cea mai utilizatã mãsurã pentru procreare și crearea de noi alianțe între „neamuri” (triburi, popoare),  un bărbat având douã sau chiar sute de soții, informații datând din vremea lui Solomon sau David. Mai târziu, în secolul VI-IX, monogamia a devenit o chestiune obligatorie odatã cu dezvoltarea perceptelor creștine, care au dus dupã anul 1500 la crearea instituției căsãtoriei și a familiei. Pânã în anul 1250 Biserica Catolică cerea soților să își anunțe căsãtoria fãrã ca la aceasta sã ia parte vreun reprezentant al statului sau al Bisericii, ulterior, introducându-se o dovadă a căsãtoriei din partea celor implicați. Începând cu anul 1700 căsătoria a început să fie recunoscutã de stat și Biserică, promovându-se astfel ideea că familia este naturalã și tradițională prin oficierea unei ceremonii religioase și civile la care asistau martorii/nașii, moment în care s-a produs sacralizarea instituției.

  Cãsãtoriile inter-rasiale erau privite drept taboo, păcat, fiind stipulat în legislatura secolului XVIII, dar și în dogma și canoanele creștinismului mai târziu, odatã cu emanciparea și progresul științei, oamenii au început să își construiascã pe baza iubirii, Familia. Deci, familia heterosexuală nu este naturală ci reprezintã un comportament adoptat pentru progresul și îmbunãtãțirea societãții.

  Minciunã:

  Familia heterosexualã este naturalã, formatã exclusiv și rezervatã bărbatului și femeii pentru a procrea.

  Minoritatea LGBT+ și cãsãtoria

  Foto:google.com

  „Da! Bineînțeles cã m-aș căsãtori cu femeia pe care o iubesc, chiar asta am în plan. Dacã nu în România, în altã țarã în care este legal. Sau dacã va fi sã rămânem în țarã am lupta până la ultima picãturã de iubire, niște acte nu ar schimba ce este între noi, doar cã ar face lucrurile puțin mai interesante.

  De ce aș vrea sã mã căsãtoresc cu ea?

  Chiar daca încă sunt la o vârsta frageda pot spune, am găsit o persoanã la care nu vreau sã mai renunț toată viața mea, chiar dacă este la o distanță foarte mare de mine tot o voi aștepta și tot aș vrea să fiu ultima din viața ei și sã fie ultima din viața mea.” -Ana Maria


  „Da. De ce m-aș însura cu el? 

  Pentru cã aș vrea să îmi petrec cu el urmãtorii ani, sã putem călatori liniștiti împreunã, locui împreunã (și cu animalele de companiei) sã împarțim bune și rele. Și,de asemenea, pentru cã este mai ușor sã iei un credit de la bancã pentru apartament în doi decât dacă ești singur și este mai ușor sã te descurci financiar din punctul ăsta de vedere. Dar înainte de toate, cred că ar fi o mãrturisire cã da, vreau sa fiu cu el mulți mulți ani!” -Mihai M.  „Chestiunea drepturilor nu este doar una tranzacționalã, adicã nu este doar despre drepturi efective. Azi pornim de la premisa unui grup patologizat: „Anormalii”. În momentul în care statul semnalizează #gayOK, atunci te legitimează ca minoritate. Este vorba despre acel tânãr gay de 17 ani, să știe cã iubirea nu este anormalã, greșită și, mai mult, statul, o legitimează și oficiazã fărã constrângeri și prejudecăți. Nu știu dacã aș fi pregãtit pentru o nouă căsnicie, însã cu siguranțã mi-ar plãcea sã am opțiunea, cum o au restul cuplurilor în societate!” – Vlad Viski


  „Sincer sã fiu, este destul de trist că sunt atât de obișnuit cu lipsa acestui drept încât nici nu m-am gândit prea mult la căsãtorie sau la ideea de a avea o familie (cel puțin nu în România). Dacã s-ar legaliza parteneriatul civil, probabil că aș reflecta asupra acestei decizii în profunzime. Iar dacã aș iubi o persoanã cu adevarat, aș vrea sã-l pot numi soț într-o zi fãrã sã fim nevoiți sã ne mutãm într-o altã țarã doar pentru doua inele și un act.”-Alin B.

  „Da. Este dorința mea și idealul meu de a forma o familie alături de cel pe care îl iubesc. Am același drept ca și heterosexualii.”- Ștefan C.


  „Da, m-aș cãsãtori.
  Un motiv ar fi stabilitatea pe care căsătoria, ca formã de validare socialã, o aduce cuplului. Desigur, cãsãtoria nu este necesarã pentru a întemeia un cuplu armonios, dar aduce unele beneficii.
  Un alt motiv ar fi comoditatea. Cãsãtoria reprezintã recunoașterea cuplului de cãtre stat, iar aceastã recunoaștere înlesnește interactiunea cu o întreagã serie de instituții și autoritãți.

  În ultimul rând, nu poate fi ignoratã semnificația politicã pe care acest gest îl are într-o țarã ca România, unde egalitatea în privința drepturilor omului este mai degrabã opționalã.”- Alex P.

  „Nu m-aș căsători cu el sincer. Și nu din cauza percepției societății, este un lucru fãrã care eu deja trãiesc, dar pentru cã relațiile din ziua de azi sunt strict promiscue, din pãcate ãsta este adevarul, majoritatea bărbatilor sunt mai mult interesați doar de actul sexual și de imaginea partenerului decât de ceea ce îl defineste pe el ca și om. Probabil cã m-aș cãsãtori cu cineva la un moment dat dar relația ar trebui sã fie bazatã pe alte cerințe decât aspectul fizic și relația din dormitor și ar trebui sã dureze ceva mai mult.” -Cãtãlin Radu

  „Da! M-aș cãsãtori pentru cã este normal sã am drepturi și obligații egale, nu sunt cetãțean de mâna a doua.” -Cesare Di Borgia


  „Da și nu. Da doar în cazul în care căsătoria în sine nu reprezintă doar o bucată de hârtie (care, de altfel, nu mă interesează câtuși de puțin), ci o serie de drepturi care mi se cuvin ca cetățean și pe care acum nu le am: a cumpăra o casă împreună cu partenerul meu de viață (așa cum doar familiile heterosexuale au dreptul în prezent); a-l sau a mă asista în caz de boală sau accident și a lua decizii pentru el sau el pentru mine (așa cum doar familiile heterosexuale au dreptul în prezent); a-l sau a mă moșteni în caz de deces (așa cum doar familiile heterosexuale au dreptul în prezent); a ne partaja bunurile în caz de divorț (așa cum doar familiile heterosexuale au dreptul în prezent); a primi, ori eu, ori el, ordin de restricție în caz că vreunul dintre noi o ia razna și devine violent (din câte știu, doar cuplurile heterosexuale beneficiază de această prevedere legală în prezent), etc. Nu pentru că în acest moment al vieții și al relației mele nu am nevoie de toate cele de mai sus, deși viața noastră ar fi mai frumoasă dacă ele ar deveni posibile.” A. N.

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

  Conectare la %s