LGBT la raport


Ce face? 

Da bã, proiectul Coaliției anti-gay a ajuns în Parlament și va trece ca o sanie pe o pârtie minunatã iar activiștii nu vor campanie pentru că sunt nepregãtiți, ignoranți și obosiți. Cum obosiți?!?

Așa, de indiferența oamenilor. Am așteptat o strategie, dar totul, în rândul minoritãții LGBT,se face pe parcurs, improvizãm aiurea probleme, nu documentãm situațiile în care homofobia socialã se manifestă și ne lăsãm cãlcați în picioare de absolut toatã lumea. 

Clar-obscur- pute a rahat!

Nu am descoperit în aceastã minoritate dorința de a ieși din anonimat, din contră, pare-se că toatã lumea se complace într-un fel de consumerism aromat cu „iubire la doză”, presărat cu un tip de „protest” pueril. Măscărim simboluri sacre cu însemnele „LGBT” și îl numim „vandalism civic”?

Atât vã poate creierul? 

De ce nu promovați artiști?

De ce nu creați voi înainte să distrugeți cu insuficiența voastră, arta?

Ah, sã nu uit, n-avem IMAGINE!

Da, știu. Dureros. 

Au trecut 15 ani de la decriminalizarea homosexualitãții iar aceastã minoritate a continuat sã tacã. Nu i-a păsat că are contestatari, i-a lăsat și continuă să îi lase să își facã de cap. Un rãzboi în care minoritatea LGBT se ascunde în tranșee de teamã sã nu îi fie descoperitã poziția și identitatea și heteronoramtiviștii ortodocși, cu bomba nuclearã, gata sã distrugã definitiv flagelul homosexualitãții.

Iatã neamule ortodox, învingi! Lupta ta este mai divinã, demonii îți sunt mai albi iar fricã tu nu cunoști.

Încã zece ani 
Atât timp va trece pânã vom avea o așa șansã și, din nou, vom fi ultimii din Europa. 

Dacă vrei sã îți întemeiezi o familie alãturi de bãrbatul pe care îl iubești, EMIGREAZÃ într-o țarã care a înțeles cã este normal sã își integreze toți cetãțenii într-o sicietate și sã le asigure protecția fațã de agresiunea unor grupuri extremiste prin legislație egalã, fãrã a privilegia, fãrã a discrimina.

Dacă ai rãbdare, vei asista la încă o mascaradã a normalitãții. Defilarea frumuseții naturale și a legislației fundamentale, iatã, se răsfrânge asupra capetelor noastre. România, trebuie sã admitem, are o legislație care lasã loc interpretãrilor diverse, indiferent de realitatea juridicã veritabilã, imuabilã.

Nu ne-am pus pe explicat, pe cercetãri sociologice și proiecte de comunitate naționalã, am eșuat și încã așteptãm ca oamenii sã se declare homosexuali, lesbiene, bisexuali, transgender la recensãmântul populației organizat de statul român, homofob prin excelențã. Viața merge mai departe, homosexualii mor și se vor mai naște.

După referendum iese victorios curcubeul 


Sã privim partea „plină” a paharului, ne va fi interzis dreptul la căsătorie și la a întemeia o familie, dreptul la a ne manifesta iubirea în public iar cauza LGBT se va reîntoarce, inevitabil, la starea actualã, în fapt, nimeni nu va observa vreo schimbare notabilã în afara spațiului mediatic în care am produs niște repulsie, exagerat de multă așteptare și nici un rezultat.

Selfie-urile vor continua sã fie făcute, oamenii vor merge la Pride, alții tot prin boscheți vor rămâne iar activiștii, știm toți, vor discuta, vor analiza și se vor resemna cãci emancipare și ieșire din obscur cu sila nu se poate, reformã nu se face iar educația se adresează proștilor iar noi suntem prea elitiști sã recunoaștem prostia de sub nas.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s