Coming out with M.I 


​Cel mai bun sfat din partea mea pentru voi, cei care nu v-ați asumat încă identitatea public, este să nu o faceti până nu o sã puteti gãsi acceptare în propria persoană. E o sinucidere mentalã și emoțională atunci când primești ura din jur și nimic din tine nu te poate face să treci peste, pentru cã nici tu nu te poți accepta. Lucrați cu voi înșivă, dezvoltați-vă pe plan personal, citiți cât mai mult despre orientarea voastră, informați-vă! Când o să vă simțiți pregătiți o să puteți să vă asumați identitatea sexuală și public. Și nu uitați niciodată, identitatea sexuală nu reprezintă chintesența persoanei,iar voi sunteți mult mai mult de atât.


Care este cel mai dificil moment atunci când îți asumi identitatea sexuală fațã de persoanele apropriate ție? 


Pentru mine, având și ceva probleme cu anxietatea, cel mai dificil moment a fost fix înainte să afirm faptul că sunt gay. Am avut mereu o frică de respingere, mai ales când vine vorba de persoane care-mi sunt foarte dragi. Spre exemplu, când i-am spus mamei, pe la 16 ani, am pus-o sã aștepte vreo 10 minute ca să mă calmez pentru că aproape am avut un atac de panică.

Cred că asta a fost cel mai greu in asumarea identității. Frica de neacceptare, respingere sau chiar repulsie.

Cum a decurs perioada în care ți-ai descoperit identitatea și cum ai reușit să îți asumi și mai apoi să te identifici public, homosexual? Foto:www.google.ro

Descoperirea identitãții a venit destul de devreme la mine, nici nu intrasem încă în perioada adolescenței și mi-am dat seama cã am o atracție foarte mare fațã de sexul masculin. În perioada aia, pe lângã faptul cã nici nu știam că există conceptul de identitate sexuală, eram și foarte credincios. Faptul că eram creștin nu m-a ajutat deloc și în religie am găsit doar ură. Astfel, acceptarea a venit mult mai târziu, odata ce mi-am lãsat în urmă toată credința. Problema a fost că am dat-o în cealaltã extremă: am încercat să devin un  fel de stereotip și asta nu a ajutat la nimic, mai ales cã perioada liceului nu e tocmai una placută, sau nu a fost pentru mine, cel puțin. Consider că adevãrata acceptare a fost în momentul în care mi-am dat seama cã eu ca persoană, nu sunt așa, un fel de personaj din sitcom-urile din anii ’90, și m-am axat pe dezvoltarea personală, orientarea sexuală devenind doar o mică parte din mine ca om. 

În fața cui ți-ai asumat identitatea sexualã și cum a reacționat la auzul acestei „noutãți”? 


Prima persoană căreia i-am spus, a fost prietenul meu cel mai bun din generală. Nici eu nu eram 100% sigur ce se întâmpla mai exact cu mine, citisem doar câteva articole pe net. Îmi amintesc că i-am zis foarte scurt: „Pot sã-ți spun ceva? Cred cã sunt gay.” 
Știu că am stat puțin în liniște și mi-a zis: „Dacă tu chiar asta simți este ok”. Nici azi nu știu exact care au fost gândurile lui exacte în momentul ăla. Prietenia noastră a continuat încã 4 ani după.
Cred că am fost destul de norocos cã prima reacție a fost destul de bună.

Ai avut îndoieli cu privire la identitatea ta sexualã?

Ai încercat sã cauți metode de a te schimba? 


Da, am avut îndoieli, sau mai degrabã partea rațională din mine încerca să controleze instinctul. Pentru puțin timp chiar îmi ziceam că, cel mai probabil, sunt bisexual. Ma gândeam că dacă încerc sã mă împrietenesc destul de mult cu o fata o sã-mi fie mult mai ușor să mă îndrăgostesc de ea. Felul acesta de a gândi mi-a adus multe probleme emoționale pe care încă pot sa le observ puțin și acum la mine. A fost o perioadă foarte urâtã până în momentul în care am realizat cã nu pot schimba nimic oricât de mult aș încerca pentru cã îmi făceam singur foarte mult rău.


Te-a schimbat cumva faptul că ți-ai asumat public, identitatea sexualã?

În ce privință ți-a fost sau nu, folositoare asumarea identității? 


Când mi-am asumat public identitatea eram la început de liceu, visãtor și plin de speranțe. Pot să privesc asta din douã unghiuri diferite. Pe de-o parte a fost destul de rãu deoarece aveam și colegi homofobi, ba chiar mi-am luat și un pumn în fațã când mergeam seara pe stradã, din simplul motiv că „arătam prea gay”. Pe de altã parte, toate experiențele astea m-au făcut imun la marea majoritate a situațiilor în care homofobia este la ea acasă, am învãțat sã mă descurc într-o oarecare mãsurã cu oamenii homofobi. Nu știu dacã am fãcut bine cã mi-am asumat identitatea așa devreme, poate era de preferat sã mai aștept. Însa toate astea au rămas în trecut și nu prea își are rost sã le las să mă macine.


La ce vârstã ai întâlnit un alt membru din minoritatea LGBT și cum te-a influențat aceastã întâlnire?


Am trãit toatã viața cu o persoană LGBT în familie și asta m-a ajutat foarte mult. Cel mai amuzant este că persoana respectivă nu a fost prima la care să-mi fac coming out-ul. Dar odată ce i-am spus mi s-a schimbat complet toatã perspectiva.

Când te-ai îndrăgostit pentru prima datã?Sincer, nu știu când a fost prima datã, sau nici nu știu dacã s-a întâmplat. Este adevărat, au existat persoana de care mi-a păsat foarte mult, persoane pe care le voiam în viața mea și care mă făceau fericit. Acești oameni au devenit în schimb lecții foarte bune de viață, dar din cauza lor nu prea știu cum să mã descurc cu iubirea. Partea rațională din mine îmi zice să stau cât mai departe, dar se pare cã n-am ascultat-o niciodatã și într-o oarecare măsură mã bucur că am trăit anumite experiențe. Chiar dacã nu știu cã a fost vreodatã iubire în adevăratul sens al cuvântului, cu siguranțã a fost ceva diferit de fiecare datã.


Ce ai face diferit dacă ai putea din toată partea asta cu asumarea? Ai schimba ceva? Ai aștepta mai mult?


În momentul ăsta nu aș schimba nimic. Sunt destul de mulțumit de planul în care ma aflu din punct de vedere al asumării identitătii. Sigur, nu a fost totul perfect, mi-ar fi fost mult mai bine dacã lucrurile s-ar fi întâmplat altfel, dar acum m-am împăcat cu toate acțiunile mele din trecut și consecintele lor.


Acum, cum aratã minoritatea LGBT și ce poate face pentru a ieși din zona patologiei impusã de credința ortodoxã?


În prezent, consider cã LGBT-ului de la noi îi este absolut imposibil să iasã din aceastã zona. In prezent, consider ca LGBT-ului de la noi ii este absolut imposibil sa iasa din aceasta zonă. Poporul este mult prea îndoctrinat și va fi nevoie de cel puțin câteva generații pentru a fi acceptate orientările și identitățile de gen. Cea mai proastă idee reprezintã dorința de legalizare a parteneriatului civil, deoarece, țara noastră nu este deloc pregătitã din punct de vedere moral și cultural. Tot ce s-a schimbat pânã acum a fost faptul cã întreaga minoritate LGBT a ajuns în atenția publicului, atenție ce nu este tocmai bună . Se vorbește peste tot în mass-media de noi, iar societatea creștin-ortodoxă ne detestă din ce în ce mai mult. Suntem mult prea puțini și am încercat să înghițim mai mult decât putem mesteca cu ideea parteneriatului civil. Nu vreau sã dau vina pe nimeni sau sa murdăresc numele cuiva, dar oamenii cei mai influenți care au avut la început intenții bune au fãcut un rău extraordinar comunității pe care doreau să o protejeze. Dacă obiectivele Coaliției pentru Familie vor fi îndeplinite, minorității LGBT îi va fi de zece ori mai greu sã își câștige drepturile în viitor. În principiu, acum parcã suntem ceva mai uniți, dar mai avem mult de lucru. Am observat ceva foarte amuzant totuși: mulți tineri, membrii din minoritatea LGBT, oameni de vârsta mea, sunt atât de înflãcărați în lupta asta pentru a-și câștiga drepturile, dar nu l-am vãzut pe unul din ei gândind rațional sau luând în considerare factori precum nivelul dezvoltării sociale, economice și culturale,la care se află țara noastrã acum. Ei vor drepturi ȘI LE VOR ACUM! Ce mã amuză teribil este momentul în care o sã le văd fetele când îi plesnește realitatea homofobã peste ceafã. Da, știu, sunt cinic, dar cineva mai trebuie sã  fie și așa printre ei…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s