Trans-murdered: 2264


Crima justificată de transfobie, homofobie și xenofobie este o problemã deoarece discriminarea nu cunoaște limite, încalcã orice drepturi umane și își găsește aprobarea într-o societate guvernatã de ură și moralitate, iar cea mai sigurã metodã de a te pune la adãpost, dacã faci parte din minoritatea LGBTQ+, rămâne negarea identitãții de gen sau a orientării sexuale și implicit minciuna. Transfobia normativistã a ucis 300 de persoane transgender de la începutul acestui an în S.U.A, Brazilia, Africa, China, Japonia, țãrile musulmane, asta reprezentând crimele raportate autoritãților pentru cã numãrul real este mult mai mare deoarece oamenii refuzã sã accepte faptul cã ura le motiveazã acțiunile, nu un zeu sau vreun adevãr științific.

Vãd, din ce în ce mai des o aversiune declarativã împotriva persoanelor transgender, venitã din interiorul minoritãții LGBTQ+ autohtone, mulți fiind poate superficiali, prost informați, dezinteresați de subiect sau chiar transfobi. Unii se cred eliberați cu totul de sub amenințarea discriminării pentru că și-au construit o bulã impenetrabilã unde acceptarea și toleranța sunt cap de listã, o micro-societate în care nimeni nu are dreptul sã te judece sau să te agreseze pentru ceea ce ești, Wonderland-ul LGBT.

Și cum îi faci sã conștientizeze ura care îi așteaptã la ieșirea din spațiul ãla închis?

Le prezinți cum ura se manifestă în cel mai violent mod, realitatea din mintea lor nu corespunde câtuși de puțin cu prejudecățile, rămân muți pentru o secundã, își scuturã orgoliul și merg mai departe. Da, toți facem asta. Ne salvãm pielea de următorul pumn, urechile de înjurături, psihicul de încã o depresie și reputația de dragul unor aparențe care ne înșealã de fiecare datã când jurãm cã va fi ultima. Dezamăgim și suntem dezamãgiți, începem să credem în „firescul” pe care o majoritate îl impune și adesea îl adoptãm pentru cã nu mai avem puterea sã luptăm cu monștrii care ne-ar nega calitatea umanã și ar face orice pentru a avea un răspuns la  excluziunea socialã pe care o promoveazã.

TRANSform este singura asociație ce și-a asumat schimbarea stigmatului transgender-bolnav în transgender-normal. Desigur, lupta lor este titanicã dar au de partea lor comunitatea, sunt legați și comunicã în permanențã, învațã fiecare din greșeala celuilalt, își asumã și recunosc discriminarea și nu o neagã și combat prin toate mijloacele accesibile lor, ura de orice fel.

Pe 20 noiembrie este ziua comemorãrii persoanelor transgender ce au fost agresate sau ucise datoritã urii și ignoranței. Discriminarea te ucide iar autoritățile contribuie la menținerea acestui climat. Fie că ești activist pentru drepturile omului, susținător al minoritãții LGBTQ+, gay, lesbianã, transgender sau bisexual, trebuie să promovezi egalitatea, umanitatea și iubirea.

Oamenii care au pierdut lupta cu monștrii discriminãrii:


1.Crystal Edmonds (32 ani)

Cauza morții: Împușcatã în cap

Locul decesului: Baltimore, Maryland, S.U.A

Data decesului: 16 martie 

Sursa

cedmonds

2.Thiago Fernando Batista (30 de ani)

Cauza decesului: necunoscutã, corpul a fost gãsit în pubela de gunoi

Data și locul decesului: 29 iulie 

Sursa 

3. Paulett Gonzalez (24 ani)

Cauza decesului: necunoscutã, nu a putut să fie identificatã pentru cã trupul era carbonizat

Data și locul decesului: Celaya, Guanajuato, Mexico

Iulie 

Sursa

paulette

4. Raina Aliev (25 de ani)

Cauza decesului: înjughiere cu un obiect ascuțit/ dezmembrare

Locul și data decesului: Dagestan, Octombrie

Sursa

5. Amphon Kongsong (28 de ani)

Cauza decesului: strangulare, trupul a fost ascuns sub salteaua patului

Locul și data decesului: Pattaya, Thailanda, 20 august

Sursa

fireshot-capture-129-rotting-corpse-of-transgender-woman-f_-http___www-mirror-co-uk_news_world

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s