M-a făcut mama poponar


„Homosexualitatea este o alegere” -afirmație rostitã tot mai frecvent de cãtre prietenii homofobi heterosexuali și fãrã prea multe explicații, ești ambalat cu hârtie roz bonbon și expediat spre a te schimba întru preamãrirea Sfântului Duh în heterosexualul dornic de reproducere nemãrginitã cu prezervativ.

De ce m-am nãscut gay? 

Asta m-am întrebat mereu și încã o fac, ba chiar am avut nesimțirea sã îmi întreb pãrinții, sã le cer o explicație raționalã, poate au experimentat ceva poziții neobișnuite sau au mâncat ceva special când s-au hotãrât sã procreeze, dar nimic. De fapt, singura explicație a fost cã am interzis sã fiu gay cât locuiesc sub acoperișul lor.

Fain, huh?

Eu speram la niște exemple concrete, dovezi științifice de nestrãmutat dar am primit un val imens de urã și m-am protejat ca mai apoi sã îmi neg orientarea sexualã și sã disprețuiesc cu adevãrat tot ce fãcea parte din mine. Am mers pe varianta clasicã și mi-am îndreptat atenția asupra vindecãrii divine și a iertãrii pãcatelor pentru cã mã simțeam murdar ori de câte ori vedeam vreun bãrbat sau dãdeam mâna cu unul.

Sursa: http://www.google.ro

Este chinuitor sã te ascunzi sub o umbrelã protectoare în teatrul de rãzboi în timp ce toatã lumea aleargã de obuzele încãrcate cu urã purã și rostești rugãciunea inimii cu ținta pe tine. În fapt, ești primul care este lovit  pentru cã „iubirea lui dumnezeu” nu te salveazã de vreun iad ci te afundã pânã peste cap în el. Iadul era în jurul meu, în mintea mea și în sufletul meu pentru cã acceptam și îmi supuneam sufletul și trupul în bãtaia urii absolute. Orice încãlca opinia sau cuvintele sfinte devenea brusc pãcat. 
Cât de mult aspiram la puritate, la fericire și acceptare din partea oamenilor pe care îi iubeam încât eram dispus sã schimb o stare ce era imposibil de modificat prin orice mijloace. 

Sursa: http://www.facebook.com

A fost o luptã aprigã între momentele de maximã euforie în care mã îmbãtam cu bui și miresme de tãmâie, crezând naiv cã am reușit sã scap de homosexualitate și sãptãmânile isterice în care alegeam sã mã izolez de societate pentru a minimiza impactul sexual prezent peste tot în jur. Dar oamenii greșesc atunci când se joacã de-a dumnezeu și se îmbatã iluzoriu cu speranța cã au citit într-o carte enormã cã pot sã vindece și sã acuze pe oricine nu se supune în fața opiniilor.

Am învãțat în trei ani de zile tot ce putea sã învețe un tâmp de 19 ani despre religie, ortodoxism, Dumnezeu, morala creștinã, dogmã, interpretare și mesaje tainice pânã la cum sã te rogi și sã obții ceea ce îți dorești cu adevãrat indiferent pe ce drum ai merge. Dar am descoperit în oamenii care vorbeau frumos și liniștit faptul cã habar nu aveau ce propovãduiau, își risipeau cunoștiințele pentru a radicaliza prin mesajul frumos ambalat în „Dumnezeu vã iubește pe toți”, toatã ura, frustrarea și oboseala acumulatã în 2.000 de ani. 

Și totuși am scãpat de ambalaj fãrã prea mari sacrificii dar am descoperit subit cã alergam dupã iluzii și imediat am reușit sã accept ceea ce eram și cât de mult mã îndepãrtasem de mine, prin frici și anxietãți, urã și cuvinte cu tâlc am reușit sã vãd cã eram bine, nu eram nici bolnav sau tâmpit, nici nebun sau murdar.

Mintea și religia corup cu adevãrat noțiunea de iubire, o pervertesc în cele mai patetice motivãri și te resping pe veci dacã nu urmezi tot ceea ce este scris de minți bolnave, ocupate de prea puținã iubire și de exagerat de multã urã.

Nu am fost acceptat, nu sunt acceptat și nu voi primi acceptare și recunoaștere din partea persoanelor apropriate mie, dar sunt mai mult ca sigur, acolo, în lumea asta mare, existã un acoperiș sub care pot sã iubesc pe cine vreau fãrã ca implicarea și ochii rãutãcioși, acțiunile și violența monștrilor nu vor ajunge.

Și totuși, de ce sunt homosexual 

Dincolo de motivãri personale și lacrimogene, societatea științificã se împarte categoric în douã tabere. Unii cercetãtori din tabãra pro spun cã homosexualitatea este o altã componentã naturalã a sexualitãții, exact ca heterosexualitatea sau bisexualitatea, apãrutã în urma unor factori de mediu determinanți, nivelul hormonilor prezenți în perioada intra-uterinã sau chiar elemente de geneticã și morfo-structurã a creierului fiind responsabile în sexualitate și formarea ei ulterioarã.
Puține cazuri exemplificã și explicã implicarea psihicului în ecuația sexualitãții umane, componentã determinantã în personalitatea, identitatea și acțiunile bio-psiho-sociale ale individului, indiferent de orientare sexualã sau identitate sexualã.

Tabãra contra este puternic ancoratã în morala religioasã și supun homosexualitatea unei oprimãri continue, fãrã imparțialitate sau dovezi concrete, adoptã poziția exclusivitãții heterosexuale și a patologizãrii homosexuale (sãnãtos-bolnav) condamnând și subliniind toate problemele minoritãții LGBTQ+, prin asociere cu diverse afecțiuni psihiatrice ca pedofilia, zoofilia, necrofilia și schizofrenia.

De ce am ajuns astãzi sã fim puși în fața stereotipurilor și a urii?

De ce iubirea mea este „diferitã”?

De ce heterosexualii se nasc sãnãtoși iar noi, homosexualii, ne naștem „bolnavi”?

Religia-placebo pentru „vindecarea” rãtãcitului 

Agenția Americanã de Psihiatrie împreunã cu toate organizațiile naționale de psihiatrie și sãnãtate mentalã și-au exprimat îngrijorarea cu privire la „terapiile” promovate ce modificã orientarea sexualã. La aceastã orã, nu au fost descoperite date științifice adecvate pentru a demonstra, dacã așa presupusele terapii de conversie sau reparare a orientãrii sexuale, sunt eficiente sau sigure pentru oricine. Chiar mai mult, este mult mai posibil ca promovarea „terapiilor”de schimbare a orientãrii sexuale sã întãreascã stereotipurile și sã contribuie la un climat negativ în societate fațã de persoanele gay, lesbiene și bisexuale. În mod special, apare în rândul persoanelor LGB care trãiesc într-un mediu conservator și religios.

Este homosexualitatea o boalã sau o alegere pe care o face un individ? 

Homosexualitatea nu este o boalã sau vreo alegere. Nu existã vreun studiu  care sã lege orientarea homosexualã de psihopatologie. Ambele comportamente heterosexuale și homosexuale sunt aspecte normale în sexualitatea umanã naturalã. Amândouã au fost documentate în multe perioade istorice și  culturi diferite. În ciuda prejudecãților care portretizeazâ lesbienele, homosexualii și bisexualii ca persoane bolnave, câteva decenii de cercetãri și studii clinice au condus majoritatea asociațiilor de psihiatrie, psihologie și sãnãtate mentalã sã afirme cã aceste orientãri sunt forme normale și naturale în cadrul experienței umane. Relațiile homosexuale sau bisexuale sunt forme normale, alãturi de cele heterosexuale, ale legăturilor umane.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s