Parteneriatul civil- ultima redutã pânã la asediul homofob


Îmi vine în minte scena din ‘Telephone’ când Gaga este la închisoare și iubitul o sunã ca sã se despartã de ea dar nu are semnal. 

Ei bine, suntem la închisoare, fãrã semnal și fãrã sã ne pese prea tare de ceea ce se întâmplã în exterior. Fiecare trăiește într-o celulã mai mult sau mai puțin minunatã, alții se zbat în tentative de sinucidere și depresii, agresiuni și sãrãcie, în partide eșuate de sex și analize proaste, fericire și extaz agonizant. 

Închisoarea a fost creatã de noi toți, fiecare are o vinã, fiecare poartã zeghele fricilor, inadaptãrii și minciunii. Dar avem o șansã, putem sã evadãm din cercul vicios al minciunilor, ne putem asuma public și deschis orientarea sexualã, fãrã teamã. 

Acum este momentul acela în care trebuie sã îți strângi inima în șuruburi și sã îți ceri drepturile pentru cã tãcerea și minciuna ne-au furat prea mult și au dat ocazia celor ce ne vor rãul sã ne patologizeze existența. Asumarea în mod public a orientãrii sexuale și activismul fiecãruia trebuie sã devinã o datorie moralã prin care ne apãrãm în fața discriminãrii heteronormative, indiferent de costurile și pierderile pe care le reprezintã, frica și minciuna nu mai reprezintã alternative de continuare.

Organizațiile non-guvernamentale nu au cheia, nu pot muta munții de homofobie și lenea minoritarilor LGBTQ+, nu vor începe un rãzboi pentru niște oameni pe care nu îi vede sau aude. Ieșiți din dulap, grotã, boscheți, toalete publice și din dormitoarele întunecate pentru cã nu mai existã timp, nu mai existã spațiu de întors capul și înghițit înjurãturi. Bandajați-vã orgoliul și iubirile eșuate, cu rațiunea și voința la purtãtor, faceți-vã auziți și spuneți clar și rãspicat intențiile pe le aveți, dacã o faceți,  nu va mai exista loc de manipulãri grosolane, demonizare și rușine. Sexualitatea nu este un fapt rușinos pentru oamenii raționali și educați. Informația și educația sunt singurele arme pe care le deținem. Folosiți-le!!!!

Zilele acestea, parteneriatul civil este dezbătut în comisiile parlamentare, a primit douã avize pozitive (consultative) în Comisia pentru Drepturile Omului și în cea pentru Egalitate de Șanse, urmând sã ajungã în Comisia Juridicã și mai apoi în Camera Deputaților pentru vot, for decizional în aceastã situație. 

Inevitabil, Coaliția pentru promovarea discriminãrii a venit cu o scrisoare în care prezintã succint motivele pentru care aceastã lege trebuie respinsã. Îi înțeleg, sunt acaparați de propria limitare și homofobie, se tãvãlesc prin urã și o vomitã peste tot în jur, poate-poate alții ca ei se vor hrãni din ceea ce au eliminat.

Așadar, m-am hotãrât sã le demontez la fel de succint „argumentele”.

Coaliția:” Definiția parteneriatului civil este cvasi-identicã definiției cãsãtoriei, suprapunerea conceptualã și juridicã a celor douã fiind aproape totalã.”

Bãi oameni buni, discutãm de o lege pentru drepturile civile, în mod clar, au legãturã dar sunt douã legi total diferite numai dacã privești denumirile cãsãtorie-parteneriat civil. Pe sistemul „strugurii albi sunt aproape struguri negrii”, Coaliția încearcã să minimalizeze necesitatea adoptãrii legii parteneriatului civil cât și beneficiile acestuia. Da, dar ar fi de acord în cazul în care cuplurile de același sex ar fi excluse ca potențial beneficiare în urma acestei legi. Nu cã noi, minoritatea LGBTQ+ nu am vrea sã fim pãrtași cãsãtoriei dar ne este interzis acest drept tocmai de heterosexuali. Funny huh?

Câteva sute de mii de cupluri, inclusiv cupluri gay, ar beneficia de respect, recunoaștere și drepturile mult visate.

Dacã partenerul tãu are un accident grav, acum nu ai dreptul sã îi fi alãturi, dar dacã legea parteneriatului civil va fi adoptatã tu vei avea dreptul sã îi stai alãturi. Apoi, dacã unul dintre parteneri nu are asigurare de sãnãtate, acesta va putea să fie co-asigurat în urma acestui proiect de lege.

 Heterosexualii își neglijeazã copiii, îi abandoneazã sau mai rãu, sunt uciși datoritã unor concepte religioase.

Copiii nu vor fi victime ale parteneriatului civil pentru cã aceștia sunt mult mai protejați fațã de cum sunt acum, adicã absolut deloc. Pãrinții vor avea o recunoaștere mai amplã a relației lor și se va renunța la exclusivismul „tradițional și natural” al religiei asupra acestei instituții.

Coaliția:” Sociologic, familia este consacratã ca un grup de persoane care relaționeazã în baza unor legături de sânge, cãsãtorie sau adopție.”

Da, frumoșii mei. Asta a spus coaliția. Dacã ne dați dreptul la cãsătorie vom putea sã adoptãm copii, deci, sociologic, vom avea familii.

Frica se adâncește în mințile întunecate și infestate cu urã, produce distrugeri ireparabile și trage cu ea, întreaga evoluție umanã. 

Știți cine sunt indivizii, dornici de explozii demografice ca în timpul odiosului comunist Ceaușescu, când avortul era interzis iar toate metodele de contracepție erau inexistente, uterul femeii era proprietate de stat, fabricã de sărãcie. Da, asta se urmãrește. Perpetuarea analfabetismului, pentru cã un om prost este un om manipulat.

Românii nu mai fac copii, nu se mai cãsãtoresc, nu le mai pasã de familie pentru cã sunt sãraci, pentru cã nu au bani de mâncare, de lapte praf, de scutece și locuințe salubre. Nu avem minimul pentru a avea familii.

Este parteneriatul civil necesar? 

Orice formã de protecție civilã pentru cetățenii acestei țãri, gay/ lesbiene/bisexuali/transexuali sau heterosexuali NU trebuie respinsã pentru cã oferã o paletã largã de drepturi și recunoaște o relație de iubire dintre doi oameni, alte state au înțeles acest lucru și au oferit tot suportul legislativ în mod egal și nediscriminatoriu.

Minoritatea LGBTQ+ existã, este vie și are nevoie de respectarea egalitãții dintre cetãțeni.

Trãim într-o sãrãcie extremã dar lor le pasã de schimbat definiții. Sictir!

Schimbați mentalitãți! Predicați iubirea și acceptarea!

Opriți demonizarea și patologizarea minoritãții LGBTQ+.

Unde vã ascundeți când atâtea familii sunt distruse de sãrãcie?

Când veți începe să fiți „pentru Familie”?

Indiferent de câte definiții schimbați, indiferent de câtã homofobie predicați și oricât de dificilã va fi existența noastrã în aceastã țarã, nu vom înceta să ne spunem poveștile, nu ne vom opri din scandat și predicat iubirea. Vom lupta mai mult decât puteți voi sã ne agresați, cum spune popa la sfârșitul rugãciunii”pânã în vecii vecilor” doar cã „amin” va fi pentru sfârsitul urii.

În loc de sfârșit 


Da! Vreau să te țin de mânã pe stradã fãrã ca nimeni să nu ne priveascã urât sau să ne înjure. 

Vreau ca iubirea sã fie realitatea socialã în care îmi voi crește copilul fărã ca un homofob să își bată joc de copilul meu pentru cã are doi tați.

Vreau ca sã te sãrut oricând, oriunde, atunci când îmi este dor de tine fãrã ca nimeni în jur să se scandalizeze de gestul nostru.

De asta avem nevoie, de iubire.

Avem nevoie sã fim respectați și nu tolerați.

Avem nevoie de egalitate, nu de privilegii.

Pentru că iubirea este o realitate socială, cer în mod public Parlamentului sã legalizeze parteneriatul civil.

Și ãsta este începutul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s