Consiliul Național pentru Combaterea Discriminãrii- la un pas de desființare


Semințele urii și ale neglijenței dau roade. Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege depus de Bogdan Diaconu, pentru abrogarea legii 48/2002, lege ce a dus la înființarea acestei instituții. Camera decizionalã este Senatul României. Proiectul de lege a fost adoptat marți searã.

Cine este Bogdan Diaconu?

Fondatorul partidului extremist Partidul România Unitã, cu ștate vechi în homofobia mioriticã, dornic de măcel și purificare naționalã prin creștinism absolut, prieten de beție și partid cu fugarul Sebi Ghițã, este fericit. Homofobia este în extaz. Xenofobii stau cu barda pregãtitã. 

Ce se va întâmpla dacã CNDC va fi desființat?

În mod sublim, toatã protecția pe care acesta o asigura prin legislație, minoritãților, în domeniul muncii, a sistemului sanitar și din domeniul public, se va duce dracu.

Sã luãm un exemplu.

Eu, homosexual, de etnie rromã, infectat cu HIV mã prezint la un cabinet medical pentru asistențã și tratament. Asistentul medical și medicul la care merg nu tolereazã homosexualii și nici persoanele de etnie rromã, și refuzã sã îmi ofere tratament. Acesta este cazul mai simplu.

Poți sã fii concediat pentru cã ești gay, Coaliția te poate face în mod public, poponar, pãcãtos, monstru, poate să incite în mod explicit la violențã și sã strige la marșul organizat „Moarte poponarilor” pentru cã nu vor mai exista legi care sã te protejeze de asfel de ieșiri.

Ce riscãm noi, minoritatea LGBTQ+?

Sã fim din nou, reduși la stadiul de sub-oameni. Fãrã drepturi. Fãrã recunoaștere.

Da, dacã mergi la interviu și pari gay sau ești gay, angajatorul este homofob, te poate refuza indiferent de calificãrile pe care le ai. Și nimãnui nu îi va pãsa.

Ce riscã România dacã acestã lege este abrogatã?

Poate un infringement dat de Uniunea Europeanã, dar insuficient. Rãul va fi produs.

Și asistãm din nou la explozii de homofobie, xenofobie, sexism și ignoranțã din partea autoritãților!

Ps: dacã încã nu vã este încã fricã, poate se reintroduce o variantã modernã a articolului 200. Cine știe, România este mereu surprinzãtoare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s