Iubire à la moi


Încã o zi și se fac fix trei ani de la ultimul date. În ãștia trei ani am tot învãțat chestii despre mine, mi-am depãșit o grãmadã de frustrãri timp berechet sã adaug altele, m-am lãsat sã aștept ceva, am privit majoritatea oamenilor care au stat lângã mine în autobuz, m-am hlizit la tipele timide și le-am zâmbit celor încruntate pentru cã nimic nu este mai ciudat ca un om sã îți zâmbeascã și sã te prindã de ochi cu o privire aruncatã pe fast foward, m-am fãcut om.

Nu sãrbãtoresc, nu mã simt mai diferit, am renunțat sã caut rãspunsuri la întrebãri și nedumeriri pe care nu mi-am permis încã sã le trãiesc. Nu am suferit niciodatã din cauza iubirii, poate din cauza orgoliului da, dar iubirea este dificil de atins.

Sã iubești un alt om.

Fãcusem din iubire un scop al existenței mele, nu mai aveam și un plan B dar m-am lãmurit cum se procedeazã și cât de aproape imposibil este șansa pe care o ai o singurã datã în viațã. Și nu, nu îți dai seama de asta, nimeni nu o sã te tragã de mânecã sã-ți spunã „da, ãsta este omul care îți va da porcãria aia de zvâc și imaginație, un zâmbet de bunã dimineața plus o respirație tãiatã și o îmbrãțișare în care îți vei construi o casã” și nici vreo Omida, Larisa sau Floricica. Doar inima. Și nimeni nu își ascultã inima, nici hormonii, nici impulsurile, nici obsesiile. Suntem raționali, ce pula noastrã.

Tot gãsesc în conceptul de iubire un fel de schimbare a mea, o revoluție a ceea ce sunt și ce pot sã fac. Am vãzut mulți oameni triști și captivi în așa zise relații, oameni cãrora le este teamã sã spunã te iubesc pentru cã viața lor s-ar schimba drastic, oameni care se iubesc la modul discreționar și ascuns.

Eu vãd iubirea ca pe o sãrbãtoare, fãrã inhibiții, o petrecere în care te droghezi cu toate privirile și atingerile condensate într-o seringã de 2, frustrãri și frici care ne adunã fiecare secundã și ne-o face minut împreunã, o partidã de sex fãrã sfârșit care ne duce la miezul esenței noastre și ne lasã cu totul vulnerabili.

Iubirea înseamnã putere și vulnerabilitate. Și iubirea nu se poate sfârși simplu, ea explodeazã și ca orice explozie, iubirea distruge. Dacã îndrãznești sã iubești un om, îți asumi automat, distrugerea a ceea ce îi dai în grijã, celuilalt. 

Și poate chiar meritã sã iubești.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s