Luptă sau rămâi în dulap


Și am ajuns în ziua în care Parlamentul României va vota initiativa Coaliției pentru familie și a celor trei milioane de homofobi.

Nimic nu s-a schimbat. Nu am produs o revoluție a iubirii, ne-am axat pe tehnic și precizie dar am uitat factorul care mișcă din loc masele, EMOȚIA.

Nu am dovedit de ce avem nevoie de respect, iubire și acceptare, am continuat să ne ascundem în același dulap în care ne îmbrățișăm iubitul și oamenii nu au învățat nimic pentru că nu am arătat nimic. 

Încă suntem absenți. 

Ce așteptăm?

Homosexualitatea este legală, iubirea NU trebuie să fie constrânsă de ce crede tanti Florica Dansatoarea sau Gigel Frone. Tu ești obligat să dovedești tuturor că nu te temi, cã iubești și că indiferent de situație, iubirea te schimbă, te ajută să înțelegi viața exact cum este ea, și îți dovedește că  nu există neputiință ci frică.

Nu ești obligat să militezi pentru drepturi egale ci să îți aperi iubirea cu orice preț.

Dincolo de petiții, comunicate de presã, acuzații sau noroi aruncat la întâmplare, tot exprimarea iubirii în mijlocul societății va fi principalul promotor al egalității. 

Educația maselor se face prin gesturi mici, prin iubire la colț de stradă, în barul homofob cu sărutări pătimașe și pline de bucurie. Fuga de rãspundere și lipsa implicării emoționale în această dezbatere vor lăsa drum liber oamenilor care vor urî emanciparea și realitatea minorității LGBTQ+, să modifice și să aplice la rândul lor, ura primită de strămoșii needucați.

Dacă te copleșește teama și vrei sã țipi, sărută.

Dacă vrei sã te simți în siguranțã, îmbrățișeazã.

Realitatea umană din spatele oricãrei inițiative este emoția. 

Ei au puterea sã ne interzicã dreptul la a avea o familie recunoscutã de stat dar nu vor avea nicio șansã în fața iubirii, nici mãcar violența sau vreo lege cretinã nu mã vor opri din a mã pupa în metrou cu tipul cunoscut acum douã ore sau sã îl țin de mânã, în plinã zi, pe bulevard sau în piațã pe omul care a reușit sã mã facã sã fiu fericit, fie și pentru o secundã.

Tot ce trebuie sã faci este sã te oprești din a ascunde gesturile alea mici, sã le distrugi și ultimul as pe care îl au în mânecã, sã îți arãți iubirea peste tot, sã umplii cu gesturile tale toți ochii homofobi și sã îți aperi drepturile umane.

Acum ori niciodatã, iubiți și faceți din asta un Pride în pula mea!

Un gând despre “Luptă sau rămâi în dulap

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s