Mardare, ghiolbanii si Jandarmeria


Am trecut peste un mare hop sau mai bine spus, peste încã un Pride.

Da, luna în care suntem mândri de orientarea noastrã sexualã și identitatea de gen, ne afișãm frumos la paradã, mãrșãluim tãcut sau zgomotos, ne cãutãm aliați, îi convingem sau nu sã ne susținã și ne atragem și inamici/ dușmani.

Dupã marșul din București, minoritatea LGBTQ+ din Cluj a reușit sã organizeze cu toatã îndãrãtnicia Primãriei și a intereselor obscur-religioase de protejare a pudorii urbei, un marș similar dupã ce au depus în prealabil 22 de cereri pentru a autoriza aceastã „întrunire”.

În mod elegant, aceeași Noua Dreaptã, organizație dubios-fascistã întru gloria sfântã a cretinismului național, a obținut o autorizație pentru susținerea familiei tradiționale de la prima cerere.

Bun.

Noua Dreaptã este modelul ” democratic” dupã care se conduce și se promoveazã orașul Cluj, ideile acestora fiind interesante pentru turiștii care ne viziteazã din moment ce au obținut un loc în centrul orașului, fãrã sã fie nevoie de o altã cerere, pentru protestul plin de urã pe care l-au pus în scenã farã sã fie deranjat vreun demnitar, academician sau cetãțean, drept fiind cã au rezonat 100 de oameni cu mesajul promovat de aceștia și au ieșit sã susținã fãțiș cã ei sunt homofobi.

CNCD, ești pe fir?

Nu. Este dreptul la libera exprimare prin protest.

Marșul #spunedrept a avut loc pe o strãduțã, oamenii s-au plimbat pe ea, la marginea orașului, sub ochii și înjurãturile preafericiților, drepților și de nație apãrãtori ghiolbani homofobi, s-au fluturat steaguri colorate, s-au asumat identitãți, au PROTESTAT. 

Peste 800 de cetãțeni au ales sã iasã și sã susținã libertatea, diversitatea și egalitatea. 

Zgomotul de fond a fost oripilant, înjurãturi și multã urã, dat fiind cã a fost prima ediție a unui asemenea protest din întreaga țarã, în afara capitalei, oamenii și-au dat seama cã da, homosexuali, lesbiene, bisexuali și persoane transgender existã și în provincie.

Bãiatul Ioanei din Timișoara este gay, fata lui Mihai din Maramureș este lesbianã, Andrei la majorat a venit acasã cu un bãiat dupã ce a terminat o relație de doi ani cu frumoasa lui colegã de bancã. Monica i-a spus mamei cã ea nu este bãiat și cã îi poate explica cu dovezi exact ce simte. 

Acestea sunt cazuri reale, oameni care au în comun un singur lucru, reacția violentã a pãrinților atunci când au auzit cã ai lor copii sunt altceva decât normalitatea lor.

Anormalii. 

Poponarii.

Muiștii.

„Fetițele”

Monștrii.

Dar toți au fost prezenți la marș pentru cã era singura modalitate prin care și-au declarat public orietarea și identitatea.

Ei sunt liberi.

Întorcând foaia la protestul Noii Drepte și implicarea actriței Oana Mardare, nu existã dubii. Intervenția a fost inoportunã, dialogul ineficient și intenția lãudabilã.

Prima tentativã de dialog cu ura fascistã se putea termina cu pumni și picioare.

Felicitãri Oanei pentru inițiativã și curaj, pentru asumare și energie.

Nu, nu ești singurã. Indiferent cât de ilegal sau nu a fost demersul tãu, indiferent cât de mult vin unii sã spunã cã bã, pleca bãtutã, bine cã au venit Jandarmii și au târât biata fatã în dubã, nu a renunțat.

Din toți activiștii și așa numiții influenceri, cuvintele voastre nu înseamnã nimic fãra acțiuni.

Doamna asta, actrița asta talentatã sau mai puțin talentatã, a mers sã explice, sã asculte și sã vorbeascã cu homofobii de la Noua Dreaptã, a depãșit și a spart bariera activismului de la cuvinte la fapte. 

Dialogul trebuie purtat cu homofobii pentru cã lupta se dã cu ei, educația se poate face și prin dialog și nu prin izolare.

Dar este mai comod, țipãm cã este ilegal, fata a meritat sã fie ridicatã și poate și amendatã.

Gestul ei ar trebui sã ne inspire. Sã fim mai vocali și sã ne apãrãm drepturile, demnitatea și imaginea.

În sfârșit, avem un activist LGBTQ+ ridicat de jandarmi.

Ura nu învinge niciodatã!
Sursa foto: PressOne

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s