30% nu este o majoritate


Au venit mirobolantele discuții despre referendum, legimitate, validare și invalidare.

Iată, minoritatea LGBTQIA+ se organizeză sub umbrela asociației MozaiQ și dorește să dezbată scenarii posibile în eventualitatea tot mai pregnantă a organizării unui referendum avansată de președintele Partidului Social Democrat, cere opinii concrete, diverse și se străduiește să dea o direcție unei probleme de interes mai mult sau mai puțin național, eșuează sau nu să își educe membrii, să adopte mult așteptata poziție asumată colectiv, rămâne de văzut.

Perdanți prin neprezentare sau votanți legitimi?


Înțeleg din majoritatea pozițiilor luate, faptul că oamenii au gândit cel puțin o secundă opinia pe care și-o asumă dar puțin care trec prin filtrul rațiunii problema complexă care le apare în față.

Sunt gay asumat, am studiat suficient de mult situația în care sunt pus și am decis să mă prezint la referendum, nu pentru a da legitimitate unui discurs homofob fascist ci pentru a mă reprezenta politic și a-mi asuma fizic și statistic orientarea sexuală.

De ce?

Politicienii sunt rezultatul maselor de votanți, majoritari sau minoritari. Un milion de persoane prezente la un referendum și și-au asumat „nu” au dat credit unei minorități inexistente politic până la punctul 0 al acestui referendum.

Așa se naște o partidă politică. Orice politician știe că numerele contează și boicotul reprezintă arma prostului care preferă să își asume un refuz decizional în favoarea unei luări active de poziție. 

Să ne reprezentăm singuri prin negarea masivă a unui demers ilegitim sau să ne asumăm cea mai lipsită de curaj inițiativă ce va să trimită minoritatea LGBTQ+ exact în poziția în care este acum, fără valoare politică?

Cine joacă rolul activului din societate?

Eu văd o frică absolută a minorității, tot lipsită de argumente și activism, în dulap. 

Referendumul și votul rămân alegeri, opțiuni inviolabile ale individului.

REFERENDUM ÎMPOTRIVA LIBERTĂȚII!

REFERENDUM ANTI-ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s